Matematik

Parabel

16. oktober 2012 af Mra9 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Her er lige en opgave jeg sidder fast i..

En parabel er givet ved : y=-x²+4x-7

Og en ret linje er givet ved : y=-4x+3

Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.

Hjælp tak og på forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af mathon

 

                 parabel
                              p:   y = -x² + 4x - 7

                 linje
                              L:   y = -4x + 3

eventuel skæring kræver

                                          -x² + 4x - 7 = y = -4x + 3
          dvs
                                          x2 - 8x + 10 = 0       hvoraf eventuelle skæringspunkters
                                                                          1.koordinater kan beregnes

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2012 af mathon

     da
                        d = (-8)2 - 4•1•10 >0
     har  
                        x2 - 8x + 10 = 0      to løsninger

     og dermed
                        p:   y = -x² + 4x - 7   og   L:   y = -4x + 3

                                  to skæringspunkter


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.