Fysik

Distance

17. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

"A plane starts from rest and accelerates uniformly in a straight line along the ground before takeoff. It moves 600 m in 12 s. Find (a) the acceleration, (b) speed at the end of 12 s, and (c) the distance moved during the twelfth second."

Jeg har svaret, at 

a: 8.33 m/s2

b: 100 m/s

c: ?

Facittet siger, at det skal være 96 m. Det forstår jeg ikke. Jeg forstår det som, at man skal finde længden fra tiden t = 2 til tiden t = 12, dvs

Δx = x12 - x2 = (1/2)·8.33·122 - (1/2)·8.33·22 = 600 - 16.7 = 583.3 m

eller

v2 = v02 + 2aΔx      , hvor v02 hastigheden ved tiden t = 2, så

(100 m/s)2 = (8.33 m/s2·2 s)2 + 2·8.33·Δx ⇒ Δx = 583.3 m


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2012 af mathon

 

                                                       
                                                   Δs = vm • t

                                                             v
                                                   Δs = ---  • t
                                                             2                                              

                                                              100 m/s
                                                    Δs =   ----------- • (12 s) = 600 m
                                                                     2

                                            


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. oktober 2012 af mathon

OK - vejlængde i 12. sek!


        i det 12. sekund

         hastighed i 11. sekund
                                            v = (8,333333 m/s2) • (11 s) = 91,66667 m/s

         tilbagelagt vejlængde i 12. sekund

                                                   (100 m/s) + (91,66667 m/s)
                                           Δs = ------------------------------------ • (1 s) = 95,83 m ≈ 96 m
                                                                        2

                           

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. oktober 2012 af mathon

 

da
          Δs = (1/2)at2 + vot = (1/2)(at + 2vo)t = (1/2)(v - vo + 2vo)t = (1/2)(v + vo)t


Svar #4
17. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Nu kan jeg forstå, at man skal finde 'vejlængde i 12. sek', altså afstanden fra tiden t = 11 til t = 12.

Havde undret meget over, hvordan denne opgave skulle forstås. Men nu gør jeg! Dejlig følelse.

Tak!


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Det 12. sekund er tidsrummet fra t = 11,0s til t = 12,0s . Da s(t) = (1/2)a·t2 , er

Δs = s(12s) - s(11s) = (1/2)·a·((12s)2 - (11s)2) = (25/6)m/s2·(122 - 112)s2 = (25·23/6)m


Skriv et svar til: Distance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.