Matematik

Løs ligningerne

17. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til at løse ligningerne
2) 12/(x^(2)) - 16/(x-2)= 0   

3) x = 3+ 70/(x)   

4) 1-1/(x)= 2/(x^(2))   

5) 1/(x)- 3/(x^(2))= 0   

6) 200/(x)= 50 x

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af nielsenHTX

Godt du har sat parenteser.

fremgangsmåde er endelig den samme i alle opgaverne, gang med fællesnævneren på begge sider.

du kan altid bruge fællesnævneren hvor du ganger alle nævnerne sammen.

fx. på

2)

12/(x^(2)) - 16/(x-2)= 0  ⇔ der gangs med fællesnævneren som er (x2*(x-2)) husk at x2≠0 og x-2≠0

12(x-2)-16x2=0  ⇔ der ganges ind

12x-24-16x2=0 ⇔ som løses som en almindlig 2.gradsligning


Svar #2
17. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvordan gør man med 3, når det jo ikke er en andengradsligning da der ikke er noget der er i ^2
Og kan det passe at 2 (L=ø) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 ja det er korrekt at 2) ikke har nogen reel løsning

til 3) skal du også gange med fællesnævneren, hvad er fællesnævneren i 3) ? (evt genlæs #1)


Skriv et svar til: Løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.