Matematik

Omskrivning af ligning

17. oktober 2012 af Bellissiff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en omskrivning i mine noter fra tavlen, som min lærer har lavet. 

1.5G-aG2-0.005GL=0  <=> 1.5G(1-aG-0.005L)

Kan simpelthen ikke se hvordan det er det samme, da jeg ville have sagt det gav 1.5-1.5aG2-0.0075GL=0.. ..?

Hvordan kan det være det samme, eller har han lavet en fejl. Hvis ja, er der måske nogle der har en bedre ide til en omskrivning?

Alt hjælp er meget værdsat:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af nielsenHTX

<=> gælder ikke, der står ikke det samme på begge sider. (og du har også glemt lighedstegnet på højre side)

hvad er det du skal finde?

hvis han vil sætte 1.5G uden for en parentes skal det være

1.5G-aG2-0.005GL=0 ⇔

1.5G(1+aG/1.5-0.005L/1.5)=0


Svar #2
17. oktober 2012 af Bellissiff (Slettet)

hov nej der skulle selvfølgelig have stået  1.5G(1-aG-0.005L)=0. (på højre side)

jeg skal bruge nulreglen.. er derfor jeg skal have pakket noget af det ind i en parentes..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 personligt vil jeg kun sætte G uden for en parentes altså det bliver

1.5G-aG2-0.005GL=0 ⇔

G(1.5-aG-0.005L)=0 og så bruge nulreglen


Svar #4
17. oktober 2012 af Bellissiff (Slettet)

Ja, det giver i hvert fald mere mening for mig også på den måde.. 

Tak i hvert fald:)


Skriv et svar til: Omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.