Matematik

Frekvens og kumuleret frekvenser

17. oktober 2012 af Cebulla (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej mennesker :)

 

Observation 3 5   6  7  9 11
Hyppighed   3 7 14 16 6  4

Det er tabellen der viser hyppighedsfordelingen

Spørgsmål

Lav en tabel over de kumulerede frekvenser

Bestem kvartilsættet.

Er lidt lost i de her to spørgsmål. 
Hvis der var nogen der kunne hjælpe mig, skåret ud i pap :)

Vh. 1 års elev


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

antal tællinger ialt: (3+7+14+16+6+4) = 50       ....   dvs. hver tælling svarer til 1/50 = 2 %.

Observation:          Frekvens                      kumuleret frekvens

        3                 3 * 2% = 6%                               6%

        5                 7 * 2% = 14%                            20%

        6               14 * 2% = 28%                            48%

        7               16 * 2% = 32%                            80%

        9                 6 * 2% = 12%                            92%

       11                4 * 2% =  8%                           100%

 

Tegn en graf med obs. på x-aksen og kum. frek. på y-aksen. Afmærk de 6 punkter og forbind dem med rette linjer.

Aflæs grafen ud fra 25%, 50% og 75%.    (1.kvartil = 25%, 2.kvartil =50%=median, 3.kvartil =75%)


Skriv et svar til: Frekvens og kumuleret frekvenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.