Matematik

diff ligning med svært integral

17. oktober 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, skal løse differentialligningen:

dQ/dt = Q2ω2

Separation giver:


∫1/(Q2 + ω2) dQ = t + c

Men jeg kan ikke rigtig komme videre med integralet på venstre side. Jeg synes ikke rigtig, jeg kender nogen standardmetoder til at løse det. 

edit: aner ikke hvorfor skriften er så lille..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kender

∫ 1/(1 + x2) dx = tan-1(x) + k


Svar #2
17. oktober 2012 af Mathematica (Slettet)

ahh okay tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

∫ (1/(q^2+w^2) , q)

giver... tan-1(q/w) / w     (har brugt radianer isf. grader)


Skriv et svar til: diff ligning med svært integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.