Matematik

basis trigonometri

17. september 2005 af axell (Slettet)
jeg sidder her med en simpel opgave at finde en vinkel.
tegner man trekanten i et koordinatsystem er x=360 og y=650 jeg skal så finde vinklen ved origo.
ifølge de resultater jeg kigger på, skal sinus til vinklen = 0,42

er der fejl i resultaterne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Har ingen anelse om hvad du mener. Forklar, eller lav en tegning.

Svar #2
17. september 2005 af axell (Slettet)

trekant ABC
C=90 grader
katete |AB|=360
katete |BC|=650

find vinkel A og sinus til den vinkel skulle give 0,42

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Det går sgu ikke ligefrem strålende det her. Vinkel C er ret, og AB er kortere end kateten BC? I think not.

Hvis vi nu holder fast i, at vinkel C er ret, hvad er så de opgivne mål på kateterne AC og BC og/eller hypotenusen AB?

//Epsilon

Svar #4
17. september 2005 af axell (Slettet)

AC = 360
BC = 650
C er retvinklet

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Nuvel, så brug fx tangens til at finde gradtallet for vinkel A;

tan(A) = |BC|/|AC|

Eller beregn |AB| af den pythagoræiske læresætning og benyt sinus eller cosinus efterfølgende.

//Epsilon

Svar #6
17. september 2005 af axell (Slettet)

men det giver ikke 0,42

det er en fysikopgave, så måske skulle jeg prøve med hele opgaven i fysikforummet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2005 af fixer (Slettet)

#6 Det ændrer da forhåbentligt ikke på de oplyste længder og vinkler ?

Svar #8
17. september 2005 af axell (Slettet)

næ, det ændrer ikke på længderne, men ved at oplyse hele opgaven, kan det måske kaste lys over hvor problemet ligger.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2012 af maazin (Slettet)

sut røv


Skriv et svar til: basis trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.