Matematik

Maksimal puls og alder

18. oktober 2012 af børgebørgesenhæ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave. Jeg forstår det ikke helt.


Opgavne lyder:

En regel for udregning af en persons maksimalpuls siger, at man først skal gange alderen med 2/3 og derefter trække resultatet fra 220. 

a) Indfør passende betegnelser, og opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem maksimalpuls og alder.


Tak på forhånd! :-)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter.

Du kan evt. opstille det som en lineær udvikling

f(x) = ax+b

Hvor f(x) kunne betegne maksimalpulsen som funktion af alderen x.

Spørg endelig, hvis du ikke forstår.

Mvh Snick


Svar #2
18. oktober 2012 af børgebørgesenhæ (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke helt. Hvad mener min lærer med "indfør passende betegnelser"?
Tak for dit svar!


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Passende betgnelser, er konstanter, variable osv. der er relevante for den udvikling som funktionen skal forsøge at beskrive.

Hvis vi tager udgangspunkt i den sammenhæng der beskrives i din opgave

Citat: ''En regel for udregning af en persons maksimalpuls siger, at man først skal gange alderen med 2/3 og derefter trække resultatet fra 220.''

Vi ved at der er en sammenhæng mellem maksimalpulsen og alderen.

Vi kan kalde maksimalpulsen f(x), og alderen x.

Der står at vi skal gange alderen med 2/3 og trække resultatet fra 220.

f(x) = 220 - (2/3)x 

Kan du forstå, hvorfor jeg gør som jeg gør?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. oktober 2012 af SuneChr

# 0

f(x)  er det maksimale antal pulsslag pr. minut,  [slag·min-1] ,  x er personens alder i [år] .

Vi får da, med enheder:

f(x)  =  - 2/3 [år-1·slag·min-1]·x + 220 [slag·min-1]


Svar #5
18. oktober 2012 af børgebørgesenhæ (Slettet)

#3

Tak for hjælpen, tror jeg forstår det nu! :-) 


Svar #6
18. oktober 2012 af børgebørgesenhæ (Slettet)

#3 

Hov vent, har lige et spørgsmål. Er der så nogle konstanter/variable?? Jeg forstår nemlig ikke helt forskellen på de to. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

6#

Konstant=F.eks 6, 3, 4, pi og så videre. Tal der er faste

Variabel=7x, 2x, y osv. Tal, der kan variere.

De matematikkyndige må rette mig, hvis jeg er galt på den. Lang tid siden jeg har haft om det.


Svar #8
18. oktober 2012 af børgebørgesenhæ (Slettet)

#7


Helt perfekt beskrivelse! Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. oktober 2012 af SuneChr

# 7      Skønhedsfejl

I         7·x , 2·x ,  er det nu kun x , der er den variable. 7 og 2 kaldes koefficienten til x , og er jo også en  konstant, men kaldes alligevel en koefficient.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

7=konstant

x=variabel

7x=koefficient

Am I right?


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. oktober 2012 af AnneJensen91 (Slettet)

7x er ikke koefficienten, det er kun 7-tallet. Tallet kaldes konstant, hvis det "står alene" og koefficient, hvis det er ganget på en variabel :)

Eks.: 2x + 6.

2 er en koefficient, x er en variabel og 6 er en konstant :-)


Skriv et svar til: Maksimal puls og alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.