Kemi

PH-beregning

18. oktober 2012 af YAKA (Slettet)

Hej

Jeg skal beregne pH af følgende opløsninger, og kan ikke finde ud af det


0,100 M propansyre (HC3H5O2, Ka=1,3 *10-5)

0,100 M NaC3H5O2

Rent H20


Er der nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

 

                  pH i 0,100 M    Ka = 1,3·10-5    dvs pKa = -log(1,3·10-5) = 4,89 hvilket indikerer svag syre

                     pH = (1/2)•(pKa - log(cs)) = (1/2) • (4,89 - log(0,100)) = 2,9

 

 

                  pOH i 0,100 M    pKb = 14 - 4,89 = 9,11 hvilket indikerer svag base

                     pOH = (1/2)•(pKb - log(cb)) = (1/2) • (9,11 - log(0,100)) = 5,1

                     pH = 14 - pOH = 14 - 5,1 = 8,9

 

                  pH i rent vand = 7         

 


Skriv et svar til: PH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.