Matematik

førstekoordinat til skæringspunkter

19. oktober 2012 af vithusha03 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der lyder således: Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem graferne f og g: 

f(x)= -4x^2+20x

g(x)=8x 

Jeg ved ikke hvordan dette skal løses, håber der er en der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningen f(x) = g(x) , dvs

-4x2 + 20x = 8x

Faktoriser og løs ligningen ved at benytte nulreglen.


Svar #2
19. oktober 2012 af vithusha03 (Slettet)

det har jeg prøvet men jeg går i stå: 

f(x)=g(x)

-4x^2+20x=8x 

-4x^2+20x-8x=0

-4x^2 +12x=0

herefter ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 sæt x uden for en parentes og brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2012 af mathon

 

                   -4x2 + 20x - 8x = 0

                   -4x2 + 12x = 0

                   -4x (x - 3) = 0 ..............


Skriv et svar til: førstekoordinat til skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.