Fysik

Flydende træklods

20. oktober 2012 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at regne den her opgave. 

Jeg har fået følgende oplyst:

l = 8,5 cm

b = 7,0 cm

h = 5,6 cm

m = 161 g

Og jeg har regnet følgende ud:

Volume af klods = 333,2 cm^3

densitet træ= 161g/333,2 cm^3 = 0,483193 g/cm^3 

Opgaven lyder såldes:

Billedet viser en skål med vand og en træklods, hvis dimensioner og masse er angivet.
a. Hvor dybt synker klodsen ned, når den lægges op i vandet?
b. Hvor meget kan den bære uden at synke?
c. Hvor dybt vil klodsen synke i sprit med densiteten 800 kg/m3?

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af peter lind

Brug Arkimedes lov: Klodsen fortrænger lige så meget vand som den vejer så ρvand*A*h = m hvor A er klodsens areal og h er dybden den synker.


Svar #2
20. oktober 2012 af xoxo123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Nu forstår jeg det. 


Skriv et svar til: Flydende træklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.