Matematik

Differentialligning - panserformlen

20. oktober 2012 af krede92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en diffenrentialligning jeg skal løse i hånden som hedder:

y(t)' + 12t = 12ty(t)

Opgaven lyder på at jeg skal finde den fuldstændige løsning.

Jeg omskrev det til y'(t) - 12ty(t) = -12t, og løste den med panserformlen i integraleregning. Jeg fik 1+ce6t^2.

Men bagefter så jeg at der stod y(t)' i stedet for y'(t), hvilket jeg blev lidt forvirret over. Jeg ville bare høre om en kunne tjekke om omskrivningen var korrekt eller om y(t)' er helt anderledes end y'(t)?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af peter lind

Det er blot en forskel i skrivemåde. Du kan roligt bruge y'(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen kan løses ved separation af de variable:

y'(t) = 12t·(y(t) -1) , dvs

dy/(y - 1) = 12t dt


Svar #3
20. oktober 2012 af krede92 (Slettet)

Super, tak for hjælpen :)

Okay ja jeg kan godt se at den nok ville passe bedre i seperation af de variable, men det giver heller ikke samme resultat, det er lidt forvirrende.. 


Skriv et svar til: Differentialligning - panserformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.