Fysik

Kræfter

20. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

Venstre retning

ΣFx2 = FT - Ff2 = FT - µk·m2g = m2a   ,

hvor µk = Ff2/FN2 = Ff2/FW2 ⇒ Ff2 = µk·FW2 = µk·m2g

og 

Højre retning (bemærk, at jeg kalder friktionskræft i bunden for Ff1 istedet for F'f)

ΣFx1 = F - (FT + Ff2 - Ff1) = F - (FT + µk·m2g - Ff1) = m1a

da FN1 = (m1 + m2)g , så må Ff1 = µk·(m1 + m2)g

dvs.

ΣFx1 = F - (FT + µk·m2g - µk·(m1 + m2)g) = m1a

eller       F - FT - µk·m2g + µk·(m1 + m2)g = m1a

Men i denne bog, står der minus-fortegn istedet for plus-fortegn (se tyk skrift). Kan I forklare mig, hvorfor det skal være sådan? (Ja, der er tryksfejl i denne bog (µ istedet for µk), men det betyder ikke så meget, når man ved hvad det taler om)


Svar #1
20. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

(Der er sket en fejl, hvor min fil fyldte for meget. Så blev jeg nødt til at gå tilbage og håbede, at "spørgsmålet" ikke blev slettet. Komprimerede og uploadede så et nyt mindre billede.)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1253447


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2012 af NejTilSvampe

Uden at vide præcis hvad det er du taler om her, så er forklaringen højst sandsynligt bare at du har byttet om på retningen af vektoren.

Hvis F1 er lige så lang som F2, men modsatrettet gælder der: F1 = -F2


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.