Matematik

Hjælp tak

21. oktober 2012 af susij (Slettet)

Hjælp, hvis du kan!!

Er kommet til en opgave jeg ikke kan finde ud af.

Mikkel købte slik og Cola for 12,50 euro på en lejrskoletur i Tyskland.
Hvor mange penge svarede det til, når kursen på euro var 748.
Mikkel havde hjemmefra vekslet 374 kr. til euro. Hvor mange euro havde han med?

Har virklig brug for jeres hjælp!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af SuneChr

1,00 euro = 7,48 d.kr.

12,50 euro = 12,50·7,48 d.kr.

 

7,48 d.kr. =  1,00 euro

1 d.kr. =  1,00/7,48 euro

374 d.kr. =  374·1,00/7,48 euro


Svar #2
21. oktober 2012 af susij (Slettet)

Tak, men forstår det ikke helt. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af SuneChr

Når en valutakurs, herhjemme, for euro er 748, betyder det, at 100 euro koster 748 d.kr.

Omvendt, vil man for 748 d.kr., kunne købe 100 euro   ⇒   100 d.kr. = 100·100/748 euro = 13,37 euro


Skriv et svar til: Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.