Kemi

Redox

18. september 2005 af Misser (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at afstemme føgende redoxreaktioner for jeg kan simpelthed ikke finde ud af det.

a) NO3- + H2S ---> NO + S (sur opl.)

b) Mg + NO3- ---> Mg2+ + NO2 (sur opl.)

c) MnO4- + SO32- ---> Mn=2 + SO42- (basisk opl.)

d) MnO4- + Br- ---> Mn2+ + Br2 (sur opl.)

På forhånd TAk

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2005 af 2835 (Slettet)

Du kan gå ind på www.gym-opg.webbyen.dk
og trykke kemi, og dernæst finde overskriften redoxreaktioner.

eller også kan du søge herinde, der er vel andre som har stillet samme spg..

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2005 af Romulus (Slettet)

Du skal startee med at finde oxidationstallene, og så skal du ved sur opløsning afstemme H+ og ved basisk med OH-.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Jeg har egentlig tit undret mig over hvad formålet med at afstemme et redox skema er?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2005 af Romulus (Slettet)

#0 Som eks. vil jeg løse 4)

Mn i MnO4- har oxidationstallet +7, da oxygen næsten altid har oxidationstallet -2 (der er 4 = -8) og permanganationen har -1. På produktsiden har Mn ladningen +2. Mn reduceres altså 5.

Br- han oxidationstallet -1, på produktsiden har Br oxidationstallet 0, altså Br oxideres 1.

Nu ganges over kors og det ses at koefficienterne er 1 foran Mn og 5 foran Br.

Nu ses det at den samlede ladning på reaktantsiden er = -6 og på produktsiden er ladningen = 2. Derfor afstemmes med 8 H+ på reaktantsiden (det er jo en sur opløsning).

Endeligt afstemmes med vand, så antallet af H og O-atomer passer. Altså afstemmes det med 4 H20 på produktsiden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2005 af frodo (Slettet)

#3: formålet med at afstemme den, er vel det samme som altid med at afstemme reaktioner, at kunne se hvad der sker, og kunne regne lidt på det

Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.