Kemi

orbitaler

23. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)


Angiv alle de mulige værdier for det manglende kvantetal for hydrogenatomet i følgende tilfælde:
a. n = 3, l = 2, ml = ?
b. n = 5, l = ?, ml = 0
c. n = 4, l = ?, ml = -2
d. n = ?, l = 2, ml = 1
e. n = 10, l = 0, ml = ?

 

a)  m_l=−2,−1,0,1,2                 antal orbitaler:5          Betegnelse:3d

b) l=0                                           antal orbitaler: 1               Betegnelsen: 4s

c) l=-2

d) n=3

e) m_l=0

Kan det passe? jeg ved ikke, om jeg har forstået det rigtig.


Skriv et svar til: orbitaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.