Kemi

(w/v)??

24. oktober 2012 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa. Jeg sidder lige og træner noget kemi. Jeg er i gang med en opgave, som Jeg ikke kan løse:

Hvor meget C 6 H 12 O 6 skal der bruges for at fremstille 3,50 L af en 5,00 % (w/v) opløsning?

Svaret er: 175 g.

Men hvordan kommer man frem til dette resultat?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2012 af Phienix (Slettet)

(w/v) står for "weigth over volume". Med andre ord skal du have 5% vægt i forhold til dit volumen.

Dit volumen er 3,50 L eller 3.500 mL. Jeg mindes at huske at enhederne passer overens i den forstand at det skal være i kg/L eller g/mL. Hvis du regner med mL, så tag 5% af det og du får

w = 3.500 mL * 0,05 g/mL = 175 g

Lige det bedste bud jeg har.


Brugbart svar (4)

Svar #2
24. oktober 2012 af mathon

    en 5% opløsning af C6H12O6 vil har en densitet på ca. 1000 g/L

             opløsningsens masse
                                                  m = (3,50 L) • (1000 g/L) = 3500 g
heraf er opløst
                                                  m(C6H12O6) = 0,05 • (3500 g) = 175 g
             


Svar #3
24. oktober 2012 af RYETAYET (Slettet)

1000 tak skal i have begge!

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2018 af Chris2013 (Slettet)

#2

    en 5% opløsning af C6H12O6 vil har en densitet på ca. 1000 g/L

             opløsningsens masse
                                                  m = (3,50 L) • (1000 g/L) = 3500 g
heraf er opløst
                                                  m(C6H12O6) = 0,05 • (3500 g) = 175 g
             

Hvordan ved du at stoffet vil have en densitet på 1000g/L?


Skriv et svar til: (w/v)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.