Matematik

Hvor mange % stiger x når f(x) stiger 12%

24. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

f(1)= 5*11,8 = 5

5/100*12 = 0,6

f(x) = 5*x1,8= 5,6

 

Formlen ser sådan ud: (1+r)1,8 -1 = 0,12   <=>   (1+r)1,8 = 1,12 <=> r =????????

Men jeg forstår ikke helt hvordan vi kommer frem til r... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af mathon

 

                                   f(x) = y = b·xa

                                           
                                            y2/y1 = (x2/x1)a

                                            (x2/x1) = (y2/y1)1/a

 

i det aktuelle tilfælde
                                           (x2/x1) = 1,121/1,8 = 1,065

                                          ((x2-x1)/x1)·100% = (1,065 - 1)·100% = 6,5%


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

tag 1,8'te roden, dvs. opløft i 1/1,8'te.

Eller brug log().


Svar #3
24. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

tak for svar. Mathon, hvad hedder den formel du nævner. Kan ikke finde den i min bog...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2012 af mathon

 

                    relativ ændring i procent

 


Skriv et svar til: Hvor mange % stiger x når f(x) stiger 12%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.