Matematik

Optimering

24. oktober 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en lærer, som er i gang med at lave en bog, desværre er han ikke altid til at forstå, og jeg har ofte svært ved at forstå hvad han vil have, i de opgaver han selv har lavet.

Opgavesættet er vedhæftet, i først omgang er det kun opgave 18 c jeg har brug for hjælp til.

I opgave 18 a har jeg fået h = 100/(π*x^2)

I opgave 18 b har jeg fået O(x) = 2*π*x+(200/x)

I opgave 18 c får jeg problemer, der står jeg skal finde den h værdi og x værdi hvor materialeforbruget er mindst muligt.

Jeg går ud fra, at jeg skal finde et minimum (jeg kan finde fmin ved hjælp af et cas værktøj eller vha af differentialregning).

spørgsmål:

Er det O(x) jeg skal finde minimummet for?
Hvis det er det, hvordan finder jeg så h værdien? da der ingen h'er er i formlen?

 

Mvh

 

Vedhæftet fil: 2f sæt 4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af Anime (Slettet)

Ja, men for at finde h skal du sætte dit minimum af x ind i h formlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Optimer i O(x)

Indsæt derefter fundne x i formlen for h.  :D


Svar #3
24. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

vil det sige, at når minimummet er ca 2.5=x, så skal jeg sætte 2.5 ind i formlen for h?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2012 af Anime (Slettet)

Ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

men din formel for O(x) er den rigtig?


Svar #6
24. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

Tak :)


Svar #7
24. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

#5, hvad synes du ser forkert ud den da? den burde være rigtig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2012 af Anime (Slettet)

# 5  Ja det tænkte jeg også over i starten...  Det kunne være han har expandet den!


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Første led er forkert. Arealet er af top+bund = 2*π*x2

Måske har du bare glemt at skrive x i anden?


Svar #10
24. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

Nårh, ja undskyld, det er min fejl, jeg har skrevet 2*π*x2 i min opgave, jeg må have overset det, da jeg skrev det herind.

Men tak fordi du opdagede det ;)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.