Matematik

argh hjælp!!

18. september 2005 af 61331476 (Slettet)
jeg mangler hjælp med at finde ud af hvad jeg skal gøre i denne situation:

g(x)=x-5

?? den skal indtegnes i et koordinatsystem, men jeg kan ikke engang finde ud af hvad fanden jeg skal gøre =S

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2005 af What means (Slettet)

Det er ligesom når man bruger f(x).

Ved du hvad du skal gøre nu?

Svar #2
18. september 2005 af 61331476 (Slettet)

nej? =S

jeg har også brug for hjælp i denne ulighed:

-x^2+4x-1>x-5

hvis der stod -x^2+4x-1>0 ville jeg vide hvad jeg skulle gøre, så skulle jeg bare finde d og derefter hvor den skærer x aksen. men når der står >-5??

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2005 af sebb (Slettet)

#0: skal du bare tegne det ind i et koordinatsystem?????

giv mig din e-mailså sender jeg det til dihg...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2005 af What means (Slettet)

Ang. dit første spørgsmål så er den nemmeste metode jf. mig selv :) at lave et sildeben hvor du først skriver nogle x-værdier for så at sætte dem ind i g(x)=x-5 og skriver det resultat du når frem til neden under din x-værdi.
Nu har du så kordinaterne til de punkter din rette linie skal gå gennem og så er det jo bare at lave en streg gennem dem :)

Ang. dit andet spørgsmål så flyt x over på den anden side.
-x^2+4x-1>x-5
-x^2+3x-1>-5
og så ved du vist godt hvad der skal gøres ^^

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er velkendt, at grafen for funktionen

g(x) = x-5

er en ret linje. Eftersom der går præcis én ret linje gennem to givne punkter, er det nok at udregne fx

g(0) og g(1)

og dernæst indtegne linjen gennem punkterne (0,g(0)) og (1,g(1)).

#2:
Så må du jo bare udføre passende regneoperationer på uligheden således, at den får formen

ax^2 + bx + c > 0

for bestemte koefficienter, a,b og c.

//Epsilon

Svar #6
18. september 2005 af 61331476 (Slettet)

tak alle =D

Skriv et svar til: argh hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.