Matematik

Optimering

25. oktober 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven er vedlagt, det er nummer 27

Jeg skal finde det sted hvor det vil være billigst samlet set at lade olieledningen gå på land.

Jeg er kommet frem til følgende

l er en konstant

Pris(x)=300000*(√x^2+16^2)+(l-x)*210000

f ' (x)=(300000*x)/(√x^2+16^2)-210000

f ' (x)= 0 der hvor x er 15,6831

Når nu jeg har fundet dette minimum, hvorfor, når jeg tegner grafen, kan jeg ikke se at den har et minimum?

og er dette overhovedet rigtigt? det burde det være.

mvh

Vedhæftet fil: 2f sæt 4.pdf

Svar #1
25. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

Lige meget jeg var kommet til at sætte f ' (x) ind i graftegneren..


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.