Matematik

parabel

25. oktober 2012 af 0mat (Slettet) - Niveau: B-niveau

A4. En parabel er bestemt ved ligningen

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn parablen.
En linie l har ligningen 
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem parablen og linien l.

dette er en opgave jeg har fået og jeg kan ikke finde ud af den håber der er nogen der vil være sød og kikke på den


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for toppunktets koordinatsæt:

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)

Løs dernæst ligningen

hvor man sætter parabelens y-værdi lig med liniens y-værdi og løser den fremkomne ligning i x.


Svar #2
25. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

 y=x2+8x-13

jeg tror jeg er liidt dum men jeg forstår det simpelt hen ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at beskrive, hvad du ikke forstår i forklaringen.

Man finder x-koordinaterne til skæringspunkter mellem en parabel y = ax2 + bx + c og en ret linie y = Ax + B ved at løse ligningen

ax2 + bx + c = Ax + B


Svar #4
30. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

er løsningen 16x-13??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad skal det forestille at være svaret på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opgaven er tilsyneladende den samme opgave som du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1258290

 


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.