Matematik

Hvad er X

30. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

y=x2+8x-13

jeg tror x = 1,3

er der nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt

Vedhæftet fil: Opgave A.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af Ande117g (Slettet)

Okay er det den opgave der hedder y=-x^2+8x-13 du vil regne?


Svar #2
30. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af SuneChr

Der hersker åbenbart en noget tilfældig omgang med fortegn til x2 . Kan I blive enig?


Svar #4
30. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

enige hvordan?

 


Svar #5
30. oktober 2012 af 0mat (Slettet)

Min problematik er nok at jeg ikke helt forstår hvordan jeg laver linigen om til punkter til en parabel


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I det vedlagte i Opg. A4 drejer det sig om parabelen med forskriften

y = -x2 + 8x -13 .

Man skal bestemme toppunktets koordinater. Metoden til det fik du svar på i din anden tråd.

Man kan tegne parabelen ved at vælge et antal pæne værdier for x og så beregne de tilhørende y-værdier. De beregnede koordinatsæt indtegnes i et koordinatsystem.

Endelig skal man bestemme skæringspunkter mellem parabelen og linien med ligningen y = 2x - 8 . Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningen

-x2 + 8x -13 = 2x - 8 .


Svar #7
01. november 2012 af 0mat (Slettet)

nu har jeg regnet lidt på det

og vil lige høre hvad du syntes

hvis x=0 så er y=5

hvis x=6 så er y= -11


Svar #8
01. november 2012 af 0mat (Slettet)

luder det rigtigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7, #8

Det er et spørgsmål om at indsætte en værdi for x og så beregne den tilhørende værdi for y ved at benytte forskriften. Hvis det drejer sig om forskriften

y = -x2 + 8x -13

så er dine beregnede værdier forkerte. Det burde ikke volde nogen problemer at indsætte x = 0 og så beregne den tilhørende værdi for y.


Svar #10
01. november 2012 af 0mat (Slettet)

-0*2+8+0-13
0+8-13 =5
Er det forkert?
Hvis ja hvordan skal jeg så regne det ud

Svar #11
01. november 2012 af 0mat (Slettet)

-0*2+8+0-13= 0+8-13 =5

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10, #11

Du roder simpelt hen rundt i regningsarterne.

x2 betyder x·x, ikke x·2 , og 8x betyder 8·x, ikke 8+x .


Skriv et svar til: Hvad er X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.