Matematik

Problemregning - Parkens Græs

18. september 2005 af mch90 (Slettet)
Er der en der kan hjælpe med det her:

Parkens græs har en bredde på 72 m og en længede på 110
Arealet er derfor (72*110)m = 7920 m2

Parkens gartner bruger en græsslåmaskine med en bredde på 5 fod. (1 fod = 30,48 cm)
5 fod = 152,4 cm = 1,52 m

Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset.

Det er det spørgsmål jeg gerne vil have hjælp til.....


Mit eget forslag:

72/1,52 = 47,368
47,368*110 = 5210,48 m
5210,48 = 5,21 Km

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2005 af fixer (Slettet)

Hvis vi f.eks. antager at han slår græsset ved at køre frem og tilbage parallelt med enten den korte eller den lange side, så vil hver tur slå arealet

slåbredde * sidelængde

Hvor mange gange skal han så gå frem og tilbage for at slå 7920 m2 ? Udnyt så at han går "sidelængde" på hver tur i hver sin retning.

Tror du iøvrigt han skal gå ligeså langt hvis han vælger en anden måde at slå plænen på ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Det er korrekt..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2005 af fixer (Slettet)

Jeg beklager jeg overså dit eget forslag.
Det er ok-

Men hvad siger du til mit spørgsmål ?

Svar #4
18. september 2005 af mch90 (Slettet)

#3 - fixer:

Det er ligemeget hvilken vej han går....

btw: Er der nogle der ved hvordan man finder længden i en trekant??

Er det ikke:

a2 + b2 = c2
Og så skal man finde kvadratroden af C

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2005 af fixer (Slettet)

#4 Nej, det er faktisk ikke ligemeget hvordan han slår græsset. Derfor skrev jeg at vi antager han slår det parallelt med sidelængderne.

Hvad i alverden mener du med 'længden i en trekant' ?

Hvis en retvinklet trekant har kateter med længderne a og b, da er hypotenusens længde, c, givet ved

c^2 = a^2 + b^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#4

Du kan jo også bruge cosinus, sinus eller tangens(kun med rentvinklet trekanter)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2009 af klogejan (Slettet)

Hej, det med at hvor langt han skal køre, jeg har altså også brugt det metode som du selv brugte i helt starten:P


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2009 af klogejan (Slettet)

Men ved du hvordan man laver den fodboldbane?

kan nemlig ikke finde ud af den?


Skriv et svar til: Problemregning - Parkens Græs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.