Matematik

e^x

25. oktober 2012 af barttt (Slettet)

vrøvl, glem det


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2012 af NejTilSvampe

Det betyder bare at hvis du vil have tangenthældningen for f(x) i punktet x0, så er hældningen det samme som funktionsværdien i punktet x0.

Altså, hvis du vil vide hvad tangenthældningen er i punktet x = 2, så kigger du på hvor lang y-aksen er i det punk, og det vil så være = e2.


Svar #2
25. oktober 2012 af barttt (Slettet)

tak for svaret, men jeg opdagede vist min koger samtidigt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

ex er hældningen for tangenten til grafen for funktionen ex i punktet (x , ex) .

En tangentligning vil indeholde leddet e·x kun hvis der er tale om tangenten i punktet (1 , e) .

Tangenten til grafen for funktionen ex har i punktet (x0 , ex0) ligningen

y = ex0 · (x - x0) + ex0 = ex0 · (x - x0 +1)


Svar #4
25. oktober 2012 af barttt (Slettet)

#3

Jeg kunne ikke skelne mellem funktionsværdien (tangenthældningen) for en given x i den afledede funktion og så selve funktionsforskriften. 

Nu har jeg formået at gennemskue min vildfarelse, men tak for svaret.


Skriv et svar til: e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.