Matematik

Cirklensligning

26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgave 1)

en cirkel tangerer x-aksen i (3 0) og går igennem punktet (-1,29 angiv en ligning for cirklen

 

opgave 2)

en cirkel tangerer x-aksen i (3 0) og går igennem punktet (-1,29 angiv en ligning for cirklen

 

nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Jeg synes, der mangler flere oplysninger. De to opgaver er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Da cirklen tangerer x-aksen i (3, 0) er er cirklens centrum: x0 =3 og y0 = radius

cirklens ligning er defineret som  (x-x0)2 + (y-y0)2 = r2

Ved indsættelse af dit 2. punkt...

        (-1 - 3)2 + (29-y0)2 = y02     Find deraf y0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

#2 Jeg kan måske ikke helt se, hvordan du har gjort det (hvor kommer 29 fra?).

Jeg mener, at man har tre punkter, A(3,0), B(-1,2) og C(3,y)

da |AC| = |BC| = r, så må

√((3-3)2 - (y - 0)2) = √((3+1)2 + (y - 2)2) ⇒ y = 5


Svar #4
26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

29 var en fejl, der skal stå (-1,2)


Svar #5
26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

men hvad er ligningen så?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Så må svaret #2 være korrekt (2 istedet for 29), stemmer overens med svaret i #3.


Svar #7
26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

men hvordan laves det om en til en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Bestem cirklens ligning ud fra disse oplysninger;

C(3,5)    og    r = 5.


Svar #9
26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

så det vil sige: (x-3)^2+(y-5)^2=√5

 

(0-3)^2+(y-5)^2=√5

9+(y-5)^2=√5

(y-5)^2=√5-9

y-5=√5-9

y=???

 

eller er det helt forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Cirklens ligning er kun

(x-3)+ (y-5)= 52

Så er den færdig.


Svar #11
26. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

når okay, troede også man skulle regne x og y ud! 

men MANGE gange tak for hæjlpen!


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. oktober 2012 af mathon

    cirklens centrum
                                C = (3,yo)   yo>0

    cirklens ligning
                                (x-3)2 + (y-yo)2 = yo2      gennem (-1,2)

    hvoraf
                                (-1-3)2 + (2-yo)2 = yo2

                                16 + 4 - 4yo + yo2 = yo2

                                20 - 4yo = 0

                                5 - yo = 0

                                yo = 5

   cirklens ligning
   er altså
                                (x-3)2 + (y-5)2 = 52

  

             


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.