Fysik

Ohms lov

26. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilket fysisk fænomen er det?
Hvilken betydning har den for samfundet?
Hvor finder man den i hverdagen/ fysiskers hverdag?
Hvilket hovedemne høre det under?

På forhånd tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2012 af mathon

Hvilket fysisk fænomen er det?

                 at flowet af elektroner gennem en metallisk leder ved konstant temperatur
                 møder modstanden
                                                R = U/I

                 dvs
                           R er proportionalitetsfaktoren mellem U og I


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2012 af mathon

 

Hvilken betydning har den for samfundet?

          
          i daglig brug at overholde maksimalt anbefalet  P
          i
                                       Pmax = U2/R

         at optimere ved at vælge et materiale
         så
                                       Pmax = U2/R

     
      
                                     

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2012 af mathon

Hvor finder man den i fysikeenrs hverdag?

             fysikeren må bestandig kalkulere med
 
                              P = R • I2 = U2 / R


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2012 af mathon

 

    Hvilket hovedemne høre det under?

                         Elektricitetslære


Skriv et svar til: Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.