Matematik

HJÆLP TIL DIFFERENTIALREGNING PÅ MAPLE

26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Er der nogen der er gode til regneprogrammet Maple, der kan lærer mig hvordan jeg kan differentiere en vektorfunktion på Maple.

(Helst detaljeret!!, da jeg er helt blank og har forsøgt en masse gange nu, men den gider bare ikke).

Du kan evt. se den vedhæftet fil for at se hvilken vektorfunktion jeg skal differentiere.

På forhånd TAK!

 

 

Vedhæftet fil: differentier følgende.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

diff~(r(t),t)


Svar #2
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

hvad menes med dette tegn ''~'' ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

Det er en tilde


Svar #4
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Hvordan skal jeg skrive den ind på Maple :)


Svar #5
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

er der andre måder man kan gøre det på for jeg kan ikke få det til at virke?

Eller kunne du måske vedhæfte et billede af hvor jeg kan se du har gjort det på Maple, for jeg har forsøgt i virkelig lang tid og står fast i det :(?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

#4 Du kan vel copy-paste hvis du ikke kan finde ud af at lave en tilde


Svar #7
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Tusind tak!! :)

Det virkede!!

Jeg har forsøgt i to timer, men nu fik jeg de endelige til at virke hihi.

- Ved du hvordan jeg kan gange to vektorfunktioner med hinanden og sætte dem lig 0. Altså løse en ligning der hedder:

r(t)*r'(t)=0

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

Du kan prikke to vektorer v1 og v2 med kommandoerne

prik:=(x,y)-> VectorCalculus[DotProduct](x,y):

prik(v1,v2);

Og bruge solve til at løse en ligning


Svar #9
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Okay jeg er lidt forvirret hehe. Jeg er nemlig ikke særlig god til Maple, men vil så gerne lære det.

Jeg skal sådan set løse følgende ligning som benævnt:

r(t)*r'(t)=0

Jeg har vedhæftet min r(t) ligning og min differentieret er den du har hjulpet mig med fra #6. Derefter skal jeg sætte den lig 0 for den skal løse mine t værdier for at få bestemt r(t) når den står vinkelret på hastighedsvektoren.

Kan du igen vise på Maple ? :)

Jeg fik da ellers meget ud af det.

Tak igen!

 

Vedhæftet fil:1.PNG

Skriv et svar til: HJÆLP TIL DIFFERENTIALREGNING PÅ MAPLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.