Matematik

Projektion

27. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har en opgave om projektion af et punkt på en linje, og jeg ved godt hvordan den regnes, hvis jeg følger eksemplet i min bog. Men jeg skal også forklare, hvad det er jeg gør, og her kommer jeg lidt i tvivl.

Der står følgende i min bog:

"Vi vælger et vilkårligt punkt P0 på linjen, fx P0 (3,3). Vektoren P0P projiceres på linjen i vektoren P0Q. "- Dette er jeg med på. Men så står der: 

"Vi kan opfatte situationen som om vi projicerer P0P på en retningsvektor r  for linjen". - Og her kommer jeg i tvivl, dette er jeg ikke helt med på? Så dvs. at projicere Vektoren P0P på linjen i vektoren P0Q er lig med at projicere Vektoren P0P på linjens retningsvektor? eller har jeg ikke forstået det rigtigt? Er der en der vil forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 
                        Du har tilsyneladende forstået det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2012 af mathon

 

                        PoPr = ((PoP • r)/|r|2) · r
 

   hvor PoPr er vektor PoP's projektion på retningsvektor r


Svar #3
27. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Svar #4
27. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Når der står find koordinaterne til projektionen af punktet P på linjen m. Med koordinater er der ment koordinater som (x,y) (som står vandret) eller vektor koordinater [x;y] altså lodret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af mathon

koordinaterne til projektionen af punktet P på linjen m

                         PoPr = OP- OPo

hvoraf
                         OPr = OPo + PoPr

   stedvektor OPr har samme koordinater som det punkt Pr, den er stedvektor for


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.