Matematik

Ortogonalitet

27. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har ligningen for en linje n: 2x+4y+2=0, jeg skal finde ligningen for linje l, som er ortogonal med linje n.

Jeg finder først linje n's normalvektor: n=[2,4], skal jeg så finde retningsvektoren for linje l eller n?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                  n:  y = -(1/2)x - (1/2)

jeg skal finde ligningen for linjen l, som er ortogonal med linje n,
og derfor har ligningen

                  n:  y = 2x + b

da produktet af ortogonale - ikke akseparallelle - linjers hældningstal  er -1

eller

 

                  n:  2x+4y+2=0

jeg skal finde ligningen for linjen l, som er ortogonal med linje n,
og derfor har ligningen

                  n:  -4x + 2y + c = 0

da [2,4]^ = [-4,2]


Skriv et svar til: Ortogonalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.