Matematik

Ensvinklede trekanter

27. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? Jeg har vedhæftet den som fil. 

Opgaven går ud på, at man ikke må bruge hjælpemidler. 

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af nielsenHTX

og hvad skal du finde?

forholdet mellem siderne er ens i ens vinklerne trekanter.


Svar #2
27. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

Jeg skal finde siden EF 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 der gælder at

|AC|/|DF|=|BC|/|EF| fordi det er ens vinklede trekanter.

så find først |BC| og find så |EF|


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2012 af mathon

trekant ABC er en 3-4-5 trekant

                     |EF| = 3 • (5/4) = 15/4 = 3,75


Svar #5
27. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

#3 

Skal jeg så bruge denne ligning for at finde EF? 
ef=((bc*df)/(ac))


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2012 af mathon

      beregn

                                 |BC| = √(|AB|2 - |AC|2)

      skalafaktor
                                 f =  |DF| / |AC|

                                 |EF| = f • |BC|

              


Svar #7
27. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

#6

BC har jeg beregnet, men hvad gør jeg så efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2012 af nielsenHTX

#7 det er skrevet symbolsk i #3 isolere |EF| og indsæt og det er skrevet med tal i #4 hvor der er isoleret


Svar #9
27. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu tak :-) 


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.