Matematik

Løs "andengrads brøk"

27. oktober 2012 af napzter (Slettet) - Niveau: B-niveau

4x2-7x+10  = 2
6x2-5x+14      3

 

Hvis i forstår som jeg har bygget i det op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af peter lind

Gang ligningen med 3(6x2-5x+14)  NB en rod i 6x2-5x+14 kan ikke være løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2012 af mathon

 

               4x2-7x+10        2
               ---------------  =  -                   
6x2-5x+14>0
               6x2-5x+14        3    

 

             3•(4x2-7x+10) = 2(6x2-5x+14)          

             12x2-21x+30 = 12x2-10x+28  .............


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af SuneChr

# 0  Det vil umiddelbart falde i øjnene, at venstre nævners diskriminant er negativ, hvorfor der ingen problemer vil komme med 0 her.

Man kalder brøken en polynomiumsbrøk, hvor både tæller og nævner er et polynomium.

Mon x skulle være  2/11  ?


Svar #4
27. oktober 2012 af napzter (Slettet)

Ty ty :D


Skriv et svar til: Løs "andengrads brøk"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.