Kemi

Koncentration

27. oktober 2012 af farnazi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har haft et spørgsmål, hvor jeg er blevet lidt forvirret om hvordan jeg skal regne koncentationen af CL^-. Jeg håber på at I kan hjælpe mig. :)

I) Koncentreret saltsyre har massefylden 1,19 kg/L og indeholder 37% HCL efter vægt. Beregn koncentrationen af CL^- i mol/L. 

Atommasser: H=1,00 ; CL=35,5 g/mol . 

Jeg ved at vi skal bruge formler:  p=m(g)/V(L) ,,, c=n(mol)=V(L) og n(mol)=m(g)/M(molæremasse g/mol)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                 cs = 0,37 • (ρ / M) = 0,37• ((1190 g/L) / (36,5 g/mol) = 12,1 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af mathon

detaljer

               har du volumenet V af en opløsning med densiteten ρ

         er
              opløsningens masse

                                   m = V·ρ

              når det opløste stof udgør p% af opløsningens masse

         er
              massen af det opløste stof

                              
                                    mopløst = (p/100) · m = (p/100) · V·ρ

              antal mol opløst stof er så

                                    nopløst = mopløst / M = ((p/100) · V·ρ/M)

             og opløsningens molaritet er

         er
                                    c = nopløst / V = ((p/100) · V·ρ/M) / V = (p/100) · (ρ/M)

  hvor enheden for ρ er g/L

                    

 


Svar #3
02. november 2012 af farnazi (Slettet)

Tusind Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.