Matematik

Ligning

27. oktober 2012 af eray (Slettet)

Hey folkens, er der nogen derude som kan hjælpe mig med følgende ligning:

2x^2=6x-4

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af exatb

2x2 - 6x + 4 =  0

find diskriminant og brug rodformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Diskriminant:b^2-4ac

 

 


Svar #3
27. oktober 2012 af eray (Slettet)

Jeg har fået diskriminanten til at give 4, en jeg får oplyst at det er det forkerte svar, kunne du måske fortælle mig hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Kan ikke garantere, at jeg har regnet rigtigt.

a=2

b=-6

c=4

-6^2-4*2*4

-36-32=-68


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af exatb

d = (-6)2 - 4*2*4

d = 36 - 32

d = 4


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.