Biologi

Fotosyntese

28. oktober 2012 af nikl (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er det rigtige 

Hvilket af disse elementer er forkert i fotosyntesen?
6CO2
6H2O
Nedbør
C6H12O6
6O2


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

       fotosyntesen

                                                           fotoner  
                            6 H2O  +   6 CO2   ------->   C6H12O6   +   6 O2

 

                                          Nedbør er forkert


Svar #2
28. oktober 2012 af nikl (Slettet)

FORSTÅR DET IKKE HELT


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. oktober 2012 af ansigtet (Slettet)

fotosyntesen sker i planterne vha. af deres grøn-korn i bladende

en plante skal bruge sollys =fotoner fra svar#1
skal bruge sukker =næring
og ilt =luften

en plante får vand vha nedbør (regn) og CO2 fra luften...

6 H2O  +   6 CO2   ------->   C6H12O6   +   6 O2 der bliver altså dannet næring til planten så den kan leve

og O2 (ilt) bliver udskilt i luften

'

nedbør indgår ikke i selve fotosyntesen men er en faktor som skal være tilstede for at fotosyntesen kan foregå

derfor er nedbør ikke med i fotosyntesen!

 


Skriv et svar til: Fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.