Matematik

Laksens længde

28. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Y=0.00769*x^3.10

x=længden på laksen og y=vægten

opgaven lyder: bestem længden af en laks der vejer 500g

ved hjælp af min formelløser på lommeregneren har jeg fundet frem til at laksen er 35,7cm

men spørgsmålet er hvordan jeg stykker det op? uden lommeregneren kan jeg ikke finde frem til løsningen, så håber der er en venlig sjæl der lige gider hjælpe :) pfh tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Y=0.00769*x^3.10

500=0.00769*x^3.10

500/0.00769=*x^3.10

3,10*lnx=ln500-ln0,00769


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

y = 0,00769 • x3,10

For y = 500 gælder:

500 = 0,00769 • x3,10

( 500 / 0,00769 ) = x3,10

( 500 / 0,00769 )( 1 / 3,10 )  = x

x ≈ 35,69


Svar #3
28. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

tak for de hurtige svar :)

 


Skriv et svar til: Laksens længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.