Matematik

Løs ligningerne

28. oktober 2012 af beat0225 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

5x - 15=x + 21 x=

2x + x -2 =40 x=

-3x + 7 = 35 - x x=


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

               ...du kan ikke have fulgt ret meget med i undervisningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af Anime (Slettet)

Det er dit eget job at få dem lavet ... men jeg kan hjælpe dig på vej. 

Du skal isolere x'erne på den ene side af parentesen og talene på den anden side, og husk altid at gøre det samme på begge sider af parentsen. Altså hvis du trækker 10 fra, skal du gøre det på begge sider af parentesen. 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af mathon

 

                   5x - 15 = x + 21                    subtraher x på begge sider

                   4x - 15 = 21                          adder 15 på begge sider

                   4x = 36                                 divider med 4 på begge sider

                   x = 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af mathon

 

                   2x + x -2 = 40                       reducer på venstre side

                   3x - 2 = 40                            adder 2 på begge sider

                   3x = 42                                 divider med 3 på begge sider

                   x = 14


Svar #5
28. oktober 2012 af beat0225 (Slettet)

Jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 .. du skal isolere x..


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Der er kun 1 lighedstegn i en ligning, så det du har skrevet er ikke helt rigtigt.

I en ligning er værdien på de to sider af lighedstegnet lige store

hvis man lægger lige meget til eller trækker lige meget fra på begge sider af lighedstegnet er værdierne stadig lige store

Ganger man eller deler man med samme størrelse på begge sider af lighedstegnet er værdierne stadig lige store.

Dette benytter man til at finde den ubekendte størrelse (oftest x) i ligningen.

Med øvelse bliver det lettere at overskue, hvad det kan betale sig at gøre, men hvis du holder de ovenfor skrevne regler burde det ikke kunne gå galt.

5x - 15=x + 21                 da der står x på højre side trækkes x fra, så der kun er tal tilbage. samtidig skal der trækkes x fra på venstre side for at de to sider stadig viser samme værdi

5x-15-x=x+21-x              trækker sammen

4x-15=21                        for at få tallet på venstre side væk lægges 15 til på begge sider

4x-15+15=21+15            trækker sammen

4x=36                             deler med tallet foran x

4x/4=36/4                       trækker sammen

x=9

Prøv selv med den næste:

-3x + 7 = 35 - x               lægger 3x til på begge sider

                                       trækker sammen

                                       trækker 35 fra på begge sider

                                       trækker sammen  

                                     deler med tallet foran x

 


Skriv et svar til: Løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.