Matematik

Integration ?

28. oktober 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: A-niveau

b)  hvad er stamfunktionen til  (3x^4+1)^2·3x^3  dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

       sæt
                  u = 3x4+1   og dermed   (1/4)du = 3x3dx

       og integrer ved substitution


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Integration ved substitution

∫ (3•x4+1)23x3 dx

 u = 3•x4 +1

du/dx = 12•x3 ⇔ dx = 1 / (12•x3)

her ses, at  1 / (12•x3) multipliceret med 3x3 giver 1/ 4.

Derfor

∫ (3•x4+1) • 3x3 dx = (1/4) • ∫u2du =  (1/4)•(1/3)u3 + k = (1/12)•u3+k = (1/12)•(3•x4 +1)3+k

 


Svar #3
28. oktober 2012 af ???gæt (Slettet)

Takker;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2012 af mathon

i oversigt

                                                                                                                 tilbagesubstitution
(3x4+1)2·3x3dx = u2·(1/4)du = (1/4)u2du = (1/4) • (1/3)·u3 + k = (1/12)·(3x4+1)3 + k


Skriv et svar til: Integration ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.