Matematik

Ligningsystem

28. oktober 2012 af gluck123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår ikke hvordan jeg laver den her, please help

 

Opg 8. 

Løs ligningsystemet:

x+y = 2

3x+y=14


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

isoler y i første ligning og sæt det ind i anden ligning i stedet for yet der


Svar #2
28. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Kan du ikke lige forklare det tydeligere, da jeg ikke fatter en dyt af hvad du fortalte lige der..


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 x + y = 2 ⇔ y = 2 - x

3x + y = 14.

For y = 2 - x:

3x + (2 - x) = 14

⇔ 2x + 2 = 14

⇔ 2x = 12

⇔ x = 12 / 2

⇔ x = 6


Svar #4
28. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Hvad gøre du her? :

3x + (2 - x) = 14

⇔ 2x + 2 = 14

og hvor bliver 3x henne i ligningen??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

jeg reducerer.

3x + 2 - x = 14

er det samme som

2x + 2 = 14


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Du bør vist øve dig i de enkleste former for reduktion, bl.a. brugen af parenteser og hævning af disse


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2012 af mathon

      

     

      I:   x  +y = 2
      II:  3x+y = 14              I trækkes fra II

           2x = 12

           x = 6                     som indsat i   I:   x+y = 2
 giver
          
6+y = 2

           y = -4
 

 


Skriv et svar til: Ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.