Matematik

isolering.

28. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

Hej, ville spørge hvordan man kan isolere  t i nedstående formel:

A(t)=A0*(1/2)^(t/T½)

 

t=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af peter lind

Divider med A0

Tag dernæst logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
28. oktober 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

A(t)/A0=(1/2)^(t/T½)

log(A(t)/A0)=log(1/2)^(t/T½)

^hva så næst?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af mathon

 

                log((1/2)t/T½) = log(A/Ao)

                (t/T½)·log(1/2) = log(A/Ao)

                (t/T½)·log(1/2) = log(A/Ao)

                t/T½ = log(A/Ao) / log(1/2)


                t = (log(A/Ao) / log(1/2)) • T½

                t = (log(Ao/A) / log(2)) • T½


Skriv et svar til: isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.