Matematik

Fordoblingskonstanten

29. oktober 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Opgave 1019)
På grafen ses graferne for tre funktioner af typen f(x) = 0,5 * a^x , hvor a >1.

Hvilken af de tre funktioner har den største fordoblingskonstant? Begrund dit svar

 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg kan vise jer grafen med de 3 eksponentielle linjer, men hvis du/i kan forklare mig hvordan jeg kan se, hvilken fordoblingskonstant der er størst :)

på forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af mathon

   fordoblingskonstanten er X2                   

         og                                ln(2)        k
                                    X2 =  ------ =   -----
                                            ln(a)      ln(a)

      ln(a) er en voksende funktion
dvs
       a1<a2 ⇔ ln(a1)<ln(a2)


Svar #2
29. oktober 2012 af Onleene95 (Slettet)

Hej Mathon!

Jeg er ikke den stærkeste i matematik, og jeg forstår ikke 100% hvad du lige har skrevet, så jeg har vedhæftet den graf, fra bogen som billed.

Vil du ud fra den, kunne svare på mit spørgsmål?? :)

 

Vedhæftet fil:IMAG0370.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2012 af mathon

 

    af udtrykket i #1 ses

                    jo større a desto mindre fordoblingskonstant


Svar #4
29. oktober 2012 af Onleene95 (Slettet)

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af jenjol (Slettet)

Nu sidder jeg med samme opgave og har kigget på indlæggene, men hvordan finder jeg uf af hvilken en der har størt 'a' ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2014 af mathon

#1 kan omskrives
til
                                                    X2 • ln(a) = ln(2)
hvoraf ses, at
X2 og ln(a)
er omvendt proportionale

                            Jo større ln(a) - dvs a - desto mindre X2 og omvendt.


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.