Kemi

molær koncentration

29. oktober 2012 af metteid (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et spørgsmål der lyder:

I isotont saltvand er der 0,9 % NaCl. Hvad er den molære koncentration?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

0,9 % betyder jo:

1 liter saltvand = 1 kg saltvand ==> 1000 kg * 0,9/100 = 9 gr

m: 9 gr
M: 58,443 gr/mol

n=9/58,443 = 0,154 mol

så du har 0,154 mol pr liter saltvand ===> 0,154 molær saltvandsopløsning.

 

Jeg håber det hjælper.

 


Skriv et svar til: molær koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.