Matematik
Hjælp med ligning
18. september 2005 af
Malene2005 (Slettet)
Hejza, jeg har brug for hjælp med den her ligning som måske virker simpel nok, men jeg har altså svær ved den, håber i vil hjæpe.
Bestem først grundmængden og løs, derefter ligningen:
1-½x=3(x+2)-1/3
og den her også, den er også svær
5 (og en brøkstreg) x+2 - 2(brøkstreg)x-1 = 4 (brøkstreg)x+4, alstå:
5/x+2 - 2/x-1 = 4/x+2
Håber i kan hjælpe, på forhånd mange tak, knuzzz Malene (:
Bestem først grundmængden og løs, derefter ligningen:
1-½x=3(x+2)-1/3
og den her også, den er også svær
5 (og en brøkstreg) x+2 - 2(brøkstreg)x-1 = 4 (brøkstreg)x+4, alstå:
5/x+2 - 2/x-1 = 4/x+2
Håber i kan hjælpe, på forhånd mange tak, knuzzz Malene (:
Svar #1
18. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
1-½x=3(x+2)-1/3
vi ganger parantesen ud:
1 - ½x = 3x + 6 - 1/3
Prøv så at flytte rundt på det, så du får x'erne på den ene side, og tallene på den anden.
vi ganger parantesen ud:
1 - ½x = 3x + 6 - 1/3
Prøv så at flytte rundt på det, så du får x'erne på den ene side, og tallene på den anden.
Svar #2
18. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Sidstnævnte ligning skal opskrives med relevante parenteser;
5/(x+2) - 2/(x-1) = 4/(x+2)
Grundmængden G er som bekendt præcis de x for hvilke, de indgående udtryk er definerede. I pågældende tilfælde skal vi da specielt fraregne rødderne i
p(x) = x+2
q(x) = x-1
Bestem grundmængden herudfra.
For løsning af ligningen, multiplicér da først denne igennem med faktoren '(x+2)*(x-1)'.
//Epsilon
5/(x+2) - 2/(x-1) = 4/(x+2)
Grundmængden G er som bekendt præcis de x for hvilke, de indgående udtryk er definerede. I pågældende tilfælde skal vi da specielt fraregne rødderne i
p(x) = x+2
q(x) = x-1
Bestem grundmængden herudfra.
For løsning af ligningen, multiplicér da først denne igennem med faktoren '(x+2)*(x-1)'.
//Epsilon
Skriv et svar til: Hjælp med ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
