Matematik

Dankort betalinger

29. oktober 2012 af efehan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Plz hjælp mig

Jeg skal aflevere en opgave og jeg kan bare ikke finde ud af dette

Det fremgår af figuren, at antallet af dankortbetalinger i perioden 1991-2002 med god
tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model, hvor x er antal år efter 1991.
Det oplyses, at der i 1995 blev foretaget 241 mio. dankortbetalinger og at der i 2001 blev
foretaget 439 mio. dankortbetalinger.
a) Bestem en lineær model, der beskriver udviklingen i antallet af dankortbetalinger, og
hvor x er antal år efter 1991.
 

Jeg har fundet hældning koefficienten for a

a= 439-241/2001-1995
a = 33

jeg kan ikke finde b

jeg ved resultatet er

y= 33x + 109

men jeg kan ikke komme frem til dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af Sophie1111 (Slettet)

b er startværdien.

Du ved at i år 1995 er værdien 241 mio. dankortbetalinger.
Du ved at hældningen er a=33, dvs. 33*x  (der er 4 år fra 1991 til 1995), så 4*33 = 132 mio. 
Dvs. fra 1991 til 1995 er antallet vokset med 132 mio, så kan du sige 241 mio - 132 mio = 109 mio :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

husk mio ved tallene

(år efter 1991,dankortbetalinger) =(x,y)

y=ax+b du har fundet a til 33mio indsæt dette samt et af de 2 kendte punkter

(4,241mio)

241mio=33mio*4+b                         isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af Euroman28

Well det er smartere at sige at år 1995 er år 0, og 2001 er år 6.

Det vil betyde at punkterne er (0,241) og (6,439)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Dankort betalinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.