Matematik

tangent

30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

faktisk rimelig nem opg kan bare aldrig lave det

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af mathon

hvis
                  y = -(27/10)x - (91/100) er tangent
gælder
                  f '(xo) = 4xo = -(27/10)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af mathon

                              xo = -(27/40)
            og
                              f(xo)= f(-(27/40)) = 2·(-(27/40))2 = (729/800)
 

tangentligning i (-(27/40) ; (729/800))

                y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                y = -(27/10)·(x-(-(27/40)) + (729/800)

                y = -(27/10)x - (27/10)·(27/40) + (729/800)

                y = -(27/10)x - (729/400) + (729/800)

                y = -(27/10)x - (2·729/800) + (729/800)


                y = -(27/10)x - (729/800)    som ikke er identisk med y = -(27/10)x - (91/100)
 

konklusion:
                 tangenten med hældningen -(27/10) er y = -(27/10)x - (729/800)
                 som ikke er identisk med y = -(27/10)x - (91/100),
    hvorfor
                  y = -(27/10)x - (91/100) ikke er tangent til grafen for  parablen y = 2x2

 

 


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.