Matematik

Skib ???

30. oktober 2012 af AlmaAganbegovic (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

-samtidig med M/F smyril sejler fra Torshavn, sejler en fiskebåd fra Tvoroyri. Fiskebåden sejlede med en gennemsnitshastighed på 15 km / t 

M/F smyril sejlads kan beskrives ved en ligning. y=34,3 x

Fiskebåden sejlads kan beskrives ved en ligning. y= -15x + 65,7

 

Hvor langt fra Torshavn mødtes de to skibe??

-Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af PeterValberg

Du skal løse ligningen:

34,3x = -15x + 65,7

x er antal km fra Torshavn.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. oktober 2012 af AlmaAganbegovic (Slettet)

52,56 km. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af PeterValberg

Jeg var vist lidt for hurtig tidligere (x er sejltiden i timer)

De mødes efter en sejltid på:

34,3x = -15x + 65,7
34,3x + 15x = 65,7
49,3x = 65,7
x = 1,33 (timers sejlads)

Afstand fra Torshavn (hvor de mødes):

y = 34,3 · 1,33 = 45,62 km (fra Torshavn)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skib ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.