Matematik

tangenligning, f'(x)

30. oktober 2012 af dejlige (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg har store problemer med at løse denne matematik opgave.

i en forrig opgave fandt jeg frem til en tangentligning for punktet P(-3,1) som lyder y=6x+19.

Men nu har jeg problemer med at løse denne opgave:

Grafen for f har en tangent, der er parallel med tangenten i P(-3, 1).

1. Bestem en ligning for denne tangent.


2. Bestem ligninger for grafens tangenter i disse to punkter.

3. Beregn koordinaterne til de to tangenters skæringspunkt.

4. Kontrollér resultaterne ved at lade Nspire tegne graferne for f(x) og de to tangenter. Tag et passende screenshot og indsæt i besvarelsen.

 

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Løs ligningen f'(3) = f'(x)

Tangentens ligninger y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Skriv et svar til: tangenligning, f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.