Kemi

Fortyndingsfaktor

30. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

hvordan udregner man fortyndingfaktor?

10 mL overføres til 100 mL målekolbe, hvorefter der fyldes med dem-vand. Hvad bliver fortyndingsfaktoren?

Hvordan er det nu med fortyndingsfaktor?


Svar #1
30. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til.

jeg skal bestemme koncentrationen af en svag syre.

CH3COOh-OH^-   --->   CH3COO^- + H2O

Hvor pH=8,3 og pKs=4,75

Så skal jeg vel bare indsatte tallene ind på pH=1/2•(pK_s-log(c(S)), og isolere c(S)?

Resultatet bliver c(S)=1,412538•?10?^(-12), og det kan ikke passe.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2012 af mathon

fortyndingsfaktor:
                                 
            opløsningsrumfanget - indeholdende samme antal mol opløst stof - øges fra 10 mL til 100 mL

    dvs
            bliver 10 gange større, hvorved opløsningens koncentration bliver 10 gange mindre

                                 fortyndingsfaktoren er 10

 

 


Svar #3
30. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

okay tak. Kan du hjælpe mig med det andet spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2012 af mathon

 

       
                                  ...der mangler oplysninger om titreringen


Svar #5
30. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

opgaven lyder: Tegn titreringen, bestem grafisk omslagspunktet og beregn herudfra konc. af syren.

pH har jeg aflæst pH til 8,3.

Eddikesyre titreres med NaOH

analytten er en fortynding af eddikesyre med 10 mL af eddikesyre til en 100 mL målekolbe

konc. af eddikesyre er 0,0987 M,og konc. af eddikesyre er 1 M


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2012 af Xesis (Slettet)

Your teaching assistant does not approve of this ;-)

Regner med at du FF503/FF504 på SDU for tiden, tænk dig om i stedet og hvis du stadig ikke har fundet opgaven på s. 740 og frem i Blackman, bør du skrive en mail til din instruktor og få hjælp. 


Skriv et svar til: Fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.