Matematik

Hvordan ka' dette gå op

30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Hvordan kan man udregne dennne ligning?

Den giver -2 men dette er jo ikke sandt!

 

(x-2)(x-2)= 0

Dette kan jo ikke give 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af SuneChr

x = 2  og  x = 2                     2.gr. ligningen har to identiske rødder, vi siger blot, x = 2


Svar #2
30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Kan du uddybe det, forstår ikke rigtig hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

er (x-2)(x-2)= 0 den ligning du ønsker løst?

brug 0-regelen

x-2=0 ⇒ x=2


Svar #4
30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Ja det er denne ligning jeg ønsker at løse.

Hvad mener du med 0-regelen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af Taskenr2 (Slettet)

Læs om 0-reglen på nettet. Som bl.a. SECC siger, så er x lig med 2 fordi for at ligningen skal give nul må x nødvendigvis være 2. Du tænker sikkert hvorfor det er sådan, og svaret er simpelt: hvilket tal skal stå på x's plads for at ligningen giver 0? det skal 2 selvfølgelig idet 2-2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af mathon

eller skriv

                   (x-2)2 = 0   brug nulreglen


Skriv et svar til: Hvordan ka' dette gå op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.