Matematik

Andengradsligning

30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Hvordan regner man andengradsligninger ud?

Har nemlig nogle ligninger for som er helt vildt svære?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Man bruger løsningsformelen

ax2+bx+c=0

x=[-b±√(b2-4ac)]/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

D = Diskriminanten = b2 - 4ac

 

a = det første led i andengradsligningen

b = Det andet led

c = det sidste led

 

Hvis D er negativ kan stykket ikke regnes dvs. det giver intet.

Hvis D er lig med 0 er der et svar på andengradsligningen

Hvis D er positiv er der 2 svar på andengradsligningen (både minus og plus)


Svar #3
30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Hvordan skal jeg så løse disse ligninger?

8/x =2

(x-2)(x-2)= 0

6x2/3x= 6

?

Skal jeg sætte dem ind i den formel du har angivet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af mathon

 

              8/x = 2      x≠0

              (x/8) = (1/2)

              x  =(8/2) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af mathon

              (x-2)(x-2) = 0       brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af mathon

 

              6x2/3x = 6             x≠0

              6x2 = 18x

             6x2 - 18x = 0

             6·x·(x-3) = 0     og     x≠0       brug nulreglen

 


Svar #7
30. oktober 2012 af Missperfec (Slettet)

Forstår ikke den nul regl hvad er det for en regl?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nulreglen for et produkt siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med 0.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.